Kineski horoskopski znakovi (kalendar)

Kineski horoskopski znakovi (kalendar)

Kineski horoskop ima usku vezu s kineskom filozofijom (teorijom harmonije neba, zemlje i vode), te koristi principe yina i yanga, te druge principe koji se ne nalaze u zapadnjačkom zodijačkom horoskopu. Temelji se šezdesetogodišnjem ciklusu u kojem se izmjenjuju godine: Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja.

Kineski horoskop podijeljen je u 12 znakova, a odnosi se na osobe rođene u određenoj godini koja je imenovana po jednoj od 12 životinja. Tih 12 znakova se konstantno ponavljaju. U tablici ispod možete pronaći svoj znak, osim ako ste rođeni u siječnju i veljači.

Kineska Nova godina ne slavi se 01.01. kao naša kalendarska, nego se određuje prema zimskom solisticiju i obično pada između 21. siječnja i 19. veljače.  U mnogim tablicama ćete pronaći samo godine, što možda neće biti točno za vas ako ste rođeni u siječnju ili veljači, pa je bolje koristiti kalendar koji preciznije definira vaš znak u kineskom horoskopu uzimajući u obzir kinesku godinu, a ne kalendarsku.

Kineski horoskop

 

Štakor u kineskom horoskopu

Osobe rođene u znaku štakora su vrlo maštovite, iskrene, ali vrlo društvene i samopouzdane. Štakori obožavaju luksuz i ne ustručavaju se potrošiti novac na ono što im se sviđa.

Bik u kineskom horoskopu

Osobe rođene u znaku bika su inteligentne, ali možda previše tvrdoglave. Spremne su na naporan rad, odgovorne su i tradicionalnih vrijednosti. Spremne su preuzeti na sebe vodstvo i pokazati inicijativu.

Tigar u kineskom horoskopu

Osobe rođena u znaku tigra će biti osjećanja i osjetljiva, ali s mnogo hrabrosti i odlučnosti. Mnogo toga će je pogađati, ali najčešće se uspjeti u svojim namjerama.

Zec u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku zeca ima izražene talente i dosta je ambiciozna, ali uspijeva pronaći pravu mjeru, taktizirati, te je ljubazna prema svima.

Zmaj u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku zmaja je vrlo strastvena, brzo reagira i dosta nestrpljiva. Krase je upornost, ponos, ali i darežljivost i entuzijazam.

Zmija u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku zmije ima jaku volju, vrlo je strastvena i uporna , ipak pomalo je sebična i ljubomorna, a nerijetko i lijena.

Konj u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku konja obično je dobrog izgleda, samostalna i samopouzdana. Zabavna je u društvu, mudra i dobro percipira situaciju oko sebe.

Koza (Ovca) u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku koze je sramežljiva, kreativna, istančanog ukusa, ali pomalo neorganizirana i depresivna. Ove osobe će često biti pesimistične i lošeg raspoloženja.

Majmun u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku majmuna vrlo je uvjerljiva, inteligentna, mudra, s dobrim smislom za humor i jako puno šarma. Vrlo je inovativna i sklona novim rješenjima.

Pijetao u kineskom horoskopu

Osoba rođena u ovom znaku obično ima puno znanja, mudra je i istinoljubiva. Izravna je i praktična, što drugima može ponekad izgledati kao da je agresivna.

Pas u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku psa je darežljiva, iskrena, odana i promišljena. Bit će ustrajna u onom što odluči, ali će se uvijek truditi da ne povrijedi nikoga u procesu.

Svinja u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku svinje vrlo je brižna, tolerantna i dobronamjerna. Obično teško sklapaju prijateljstva, ali kada ih sklope su pravi prijatelji koji će biti uz vas u svim situacijama.

Vezano:

Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Kineski kalendar predviđanja spola djeteta