Tjedni ljubavni horoskop – kako se piše i zašto je bitan –

Tjedni ljubavni horoskop – kako se piše i zašto je bitan –

Za pisanje tjednog horoskopa koristi se zodijačka karta koja je podijeljena u 12 segmenata, horoskopskih znakova. Na toj astrološkoj mapi utvrđuju se položaji relevantnih nebeskih tijela, astrološki aspekti i kutovi. Već je poznato kako određeni položaj nebeskih tijela različito utječe na pojedine znakove, te  se čitajući astrološku mapu utvrđuje  njihov položaj za sljedećih sedam dana, te tako nastaje tjedni horoskop.  Tjedni horoskop je uvijek interpretacija mape, te se piše općenito i odnosi se na sve pripadnike pojedinog horoskopskog znaka.  Kroz tjedni horoskop se navode samo pokazatelji, koje vrijede općenito za sve pripadnike pojedinog znaka, te najviše, utjecaj nebeskih tijela na općenito raspoloženje. No budući, da je svaka osoba sama krojač svoje sudbine, korekcijama u ponašanju, može neutralizirati utjecaj pojedinih planeta. Primjerice, ukoliko tjedni horoskop pripadnicima nekog znaka predviđa smanjenu društvenost, a osoba je sklona depresiji, tjedni horoskop je može potaknuti na fizičku aktivnost kojom će neutralizirati utjecaj planeta. Tjedni horoskop se treba uvijek čitati kao zabavni sadržaj, koji će vas potaknuti na kreativnost ili koji može ukazati na neke teme o kojima niste razmišljali, a nikako shvaćati tjedni horoskop kao pretkazatelj nekih događaja, jer on to nije i ne može biti. Riječ horoskop dolazi iz grčke riječi horoskopos što znači pogled na sate. Upravo od tud dolazi i usporedba horoskopa sa satom. Kao što kazaljke na satu pokazuju vrijeme, ali ga ne stvaraju, tako i u horoskopu planete pokazuju, ali nisu uzročnici događaja.

Prvi znak tjednog horoskopa i horoskopa općenito smatra se ovan. To je simbolični početak zodijačke godine, prvi dan proljeća. Svaki znak ima određene karakteristike, a prema tim karakteristikama ih se može razvrstavati na nekoliko načina: Vatreni znakovi (ovan, lav, strijelac), Vodeni znakovi (rak, škorpion, ribe), Zemljani znakovi (bik, djevica, jarac) i Zračni znakovi (blizanci, vaga, vodenjak). Vodenim znakovima se pridaje osjetljivost, emotivnost i suosjećanje. Zemljanim znakovima se pridaje praktičnost i usredotočenost na materijalno, zračnim znakovima se pridaje intelektualnost, a vatrenim entuzijazam, vodstvo i spremnost na akciju.

Zvijezde ne mogu imati značajan utjecaj na živote pojedinca, ali tjedni horoskop vam može pomoći da možda na neke događaje ili osjećaje pogledate iz drugog kuta i učinite neke promjene na bolje. Tjedni horoskop stoga je namijenjen samo zabavi i ne može značiti ništa drugo.  Razmislite o djeci rođenima na isti dan i sat, od istih roditelja, blizancima. Rođeni su pod točno identičnim aspektima, ali često imaju različitu sreću, osobnost i stil. Kada bi horoskop bio točan pretkazatelj blizanci bi imali sasvim iste ljubavne događaje, iste poslovne uspjehe, sve isto… A to se  do sada nikada nije pokazalo točnim.

Istraživanja pokazuju da oko 30 posto osoba vjeruje u astrologiju, a najčešće su to mlade žene. Ostali ako čitaju horoskop čitaju ga iz zabave i radi poticajnog razmišljanja. Osobe koje vjeruju u tjedni horoskop reći će vam da žele znati što im zvijezde govore o tjednu pred njima, vrednovat će upozorenja i na neki način to će funkcionirati za njih. Ali ako na horoskop gledate kritično, podudarnosti su obično na psihološkoj razini. Npr. ako tjedni horoskop spomene da ćete sresti posebnu osobu u srijedu, vjerojatno ćete se u srijedu više dotjerati, povećati svoju društvenost i malo pažljivije promatrati osobe oko sebe, a sve to povećava vaše šanse da upoznate nekog posebnog.

Tjedni horoskop može potaknuti osobu da razmisli o svojim snagama i slabostima. Potaknuti vas da se dobro zabavljate u svome životu, manje razmišljate o problemima, ukazati vam na prilike o kojima niste razmišljali, ali od tjednog horoskopa nemojte očekivati više. Tjedni horoskop ne može predvidjeti vaš smjer, jer on ovisi o onome što vi poduzimate. Horoskopi ne mogu zamijeniti zdrav razum. Vrlo važna činjenica koju trebate uzeti u obzir čitajući tjedni horoskop je da uvijek imate slobodnu volju.  Bez obzira u kakvoj se situaciji nalazili uvijek vi birate kako ćete reagirati na neku situaciju. Ako ste u depresivnoj fazi, vi odlučujete hoćete li potražiti pomoć stručnjaka ili ćete dopustiti da se raspadate, stoga je važno raditi na razvoju vještina donošenja odluka.  Tjedni horoskop ne može planirati vaš život. Sami morate odlučiti što ćete skuhati za večeru, ali i o svim drugim stvarima. Tjedni horoskop potiče na razmišljanje, ali uvijek se trebate osloniti na zdrav razum i inteligenciju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)